nederlands
english
deutch

Groepsaccommodatie en Bed & Breakfast De Overleekerhoeve ligt midden in de natuur. Aan de voorzijde grenst de boerderij aan de landerijen en het boerenlandweggetje van Overleek. Aan de achterzijde van onze boerderij ligt natuurreservaat het Varkensland. Een prachtig veenweidegebied waar weidevogels graag geziene gasten zijn. Dit landelijk gebied, onder de rook van Amsterdam, is bijzonder mooi om te voet, per fiets of met een bootje te ontdekken. Onze grote steiger, aan de achterzijde van het erf, is de ideale plek om van de ondergaande zon en de natuur te genieten!

Omgeving

Amsterdam

Ook Amsterdam mag niet aan de mogelijkheden in de directe omgeving ontbreken. Eenmaal op De Overleekerhoeve zou u bijna vergeten dat u zich in de achtertuin van Amsterdam bevindt! Vanaf onze boerderij is het slechts 15 km naar de hoofdstad, met onder meer het Rijksmuseum en het Anne Frankhuis. In minder dan 20 minuten zit u dan ook op het Centraal Station.

Zeer frequente busverbindingen, van `s morgens vroeg tot `s avonds laat, laten u genieten van de reuring van de stad en brengen u daarna weer veilig terug naar de rust en ruimte onder de rook van Amsterdam. Een absolute plus van uw verblijf in Waterland!

Stadjes en Dorpjes

In de nabije omgeving liggen schilderachtige cultuurhistorische dorpjes en stadjes. Zoals het romantische Broek in Waterland (7 km), dat zijn hoogtijdagen in de tijd van de V.O.C. kende. En handelsstadje Monnickendam (5 km), met een pittoreske binnenhaven en volop eetgelegenheden voor elke smaak. Beide liggen op slechts een paar kilometer fietsen van De Overleekerhoeve. Ook Edam (9 km), met de befaamde kaasmarkten in de zomermaanden, is absoluut de moeite waard om naartoe te gaan. 

In de omliggende dorps- en stadskernen is het vaak mogelijk een rondleiding voor u te verzorgen. Ook kunt u vanaf Broek in Waterland met 10-18 personen op de gezelschapsfiets een rondje door Waterland maken. Onze gids vertelt u meer over de omgeving tijdens deze fietstocht.

Toeristische Trekpleisters

Meer toeristisch en daardoor wellicht bekender zijn voormalig eiland Marken, met typerende groen geschilderde houten huizen op werven en vissersdorp Volendam met zijn beroemde dijk. Ze zijn met een veerdienst aan elkaar verbonden, waardoor ze ideaal zijn voor een fietsronde door de regio.

Zowel Volendam als Marken liggen op circa 9 km afstand van onze boerderij. Komt u voor de typische sfeer van het oude Holland, dan is ook de Zaanse Schans (25 km) of het Zuiderzeemuseum (45 km) in Enkhuizen zeker aan te bevelen.

Activiteiten

Activiteiten op de boerderij

U kunt natuurlijk niet de hele dag vanuit de skybox in de boerenhuiskamer naar de koeien kijken. Gelukkig is er op De Overleekerhoeve altijd wel iets te beleven. Op het boerenerf zijn naast koeien en kalveren ook schapen, lammetjes, pony’s, eenden en kippen te vinden. De pony’s mogen verzorgd worden en de lammetjes ziet u in het voorjaar heerlijk in ons weiland dartelen.

Een kijkje nemen in de stal van de koeien mag altijd en als u meer wilt weten over het boerenleven, dan vertellen wij u dat graag. Op het boerenerf staat volop speelgoed ter beschikking van de kinderen. U zult zich hier geen moment vervelen!

Fietsen

Waterland leent zich uitstekend voor een ontdekking te voet of per fiets. Via de talloze fietsknooppunten in de omgeving van onze boerderij, bepaalt u zelf de richting en de lengte van uw fietsroute. Een bijzonder mooie route door het veenweidegebied is bijvoorbeeld de Aeën en Dieën-route. De route kronkelt door het veenweidegebied met bloemrijke graslanden, wuivende rietkragen en talrijke waterplassen en voert u door de kleine kernen, waar u vele, in typisch Waterlandse stijl gebouwde, huizen en bruggen ziet.

Meer inspiratie
Op zoek naar meer wandel- en fietsroutes, activiteiten, evenementen of bezienswaardigheden voor uw gezelschap? Voor aanvullende informatie kunt u ook terecht op de website van het lokale VVV. U vindt een VVV-kantoor in Monnickendam, Marken, Edam en Volendam.

Fietsverhuur:
https://www.rent-event.nl/fietsverhuur-en-scooterverhuur-in-monnickendam

Wandelen

Wandelaars kunnen kiezen voor gebaande en ongebaande paden. Bijzonder mooi is de Badkuiproute; een rondwandeling over de grasdijk van de drooggemaakte Noordmeer, een diepgelegen polder die qua vorm sterk doet denken aan een badkuip. U wandelt deels door boerenland en deels door een prachtig natuurreservaat waar alleen de vogels en de wind de stilte verstoren. De Badkuiproute is aan de Hekkenroute te koppelen en loopt voor onze boerderij langs. De Badkuiproute is in het broedseizoen van 15 maart tot 15 juni niet toegankelijk.

Ontdekking vanaf het water

Vanaf onze 25 meter lange steiger met terras begint uw ontdekking van de natuur al. We hebben hier een aantal waterfietsen voor onze gasten klaargelegd. Even verderop ligt Theetuin Overleek, waar u kano’s en fluisterboten kunt huren en kunt genieten van een heerlijke lunch of kop koffie.

Bent u met een groep, dan kan uw groep ook met een koeboot het gebied verkennen. De koeboot komt u aan onze steiger ophalen.

NAAR BOVEN